Cutout

Onze biologische teelt

We gaan een stapje verder

Onze vruchtgroenten groeien in de kas: daarin kun je de omstandigheden goed controleren, zodat de groenten optimaal kunnen groeien. We geven de plant precies wat hij nodig heeft om de lekkerste vruchtgroenten te produceren. Een aantal van onze telers gaat een stapje verder en teelt biologisch.

Biologisch telen betekent zoveel mogelijk telen volgens het natuurlijke seizoen. De planten groeien in de grond, maar wel in een kas. Door deze te verwarmen zorgen we voor een aangenaam klimaat, maar we zetten geen groeilicht in. De planten krijgen uitsluitend voeding- en meststoffen met een natuurlijke oorsprong. Om de bodem gezond te houden, wisselen we elk seizoen van gewas. Dat noemen we vruchtwisseling.

We zetten natuurlijke vijanden in tegen schadelijke insecten. Soms is dat niet voldoende; dan gebruiken we gewasbescherming met een 100% biologische basis.

 

 

Onze biologische teelt
"Wij geloven dat we bijdragen aan de biodiversiteit en een beter bodemleven"
Cutout
  • Biologische telers
  • Hectare biologische teelt
  • productgroepen
Cutout

We zijn een grote speler

Tomaten, paprika’s, komkommer en aubergine

We bieden als vruchtgroentespecialist een breed assortiment. Daar horen biologische vruchtgroenten zeker in thuis. Met een areaal van bijna 40 ha zijn we de grootste in Nederland op het gebied van biologische vruchtgroenten uit de kas. We hebben daarin een divers aanbod: komkommers, blokpaprika’s, puntpaprika’s, aubergines en een gevarieerd aanbod tomaten, waaronder snoeptomaten, vleestomaten en trostomaten. We kiezen voor smaakvolle en sterke rassen.

We zijn een grote speler

Onze biologische producten

Bij Harvest House is een deel van onze telers ook gespecialiseerd in biologische teelt. Bekijk hier ons biologische aanbod.

 

 

We hebben de drive om het goed te doen

Een andere teeltmentaliteit

Onze biologische telers zijn net als al onze andere telers bevlogen en betrokken en produceren hoogwaardige vruchtgroenten. Toch hebben zij een iets andere mentaliteit als het gaat om de teelt. Onze biologische telers hebben de drive om het goed te doen voor de aarde. Wij geloven dat we met een biologische teelt bijdragen aan de biodiversiteit en een beter bodemleven. Daarom gaan we met biologische teelt een stap verder dan conventionele teelt.  

We hebben de drive om het goed te doen