Verantwoord ondernemen is gezond ondernemen

Gezond ondernemerschap

Verantwoord ondernemen is gezond ondernemen. Dat stimuleren we door de regie te pakken in onze hele keten: van zaadje tot verpakking in de winkel. Een lange termijn samenwerking met onze telers en afnemers vinden wij hierbij erg belangrijk.

 

Verantwoord ondernemen is gezond ondernemen.

Een goede waardering

We stemmen vraag en aanbod goed op elkaar af en structureren onze afzet, zodat onze productie toekomstbestendig is. Op die manier zorgen we niet alleen voor een optimale kwaliteit, maar ook voorkomen we daarmee overproductie en verspilling. 

We vinden een goede waardering van ons product belangrijk. Met aan de consumentenkant producten die voor iedereen toegankelijk en bereikbaar zijn. En aan de zakelijke kant voor iedereen in de keten een gezond rendement. Zo kunnen we efficiënt werken en een gezonde prijsstelling borgen.

 

 

 

 

We zorgen goed voor onze mensen

We stimuleren diversiteit en inclusiviteit. We bieden kansen voor mensen van elke leeftijd, achtergrond en opleidingsniveau. En we nemen waar mogelijk barrières weg.
Wij willen bijdragen aan een betere, eerlijkere wereld. Daarom kiezen we bij onze teeltlocaties in Tunesië voor Fairtrade. We doen net dat beetje extra, zodat omstandigheden verbeteren met schoon drinkwater, een warme maaltijd en betrouwbaar transport van en naar het werk. Daarmee geven we iets terug aan het land en kunnen mensen zich ontwikkelen.

 

Eerlijke arbeid en beloning

We zijn trots op ons verantwoord ondernemerschap met eerlijke arbeid en beloning. Alle teeltbedrijven van Harvest House-telers zijn Global GAP gecertificeerd. We voldoen aan de wettelijke sociale normen en dat laten we controleren door audits. We streven naar een 100% score op GRASP en SEDEX in Nederland en 100% score op Fairtrade en/of SMETA in Marokko en Tunesië. Met implementatie van due-diligence beleidslijnen en -processen in de keten op het gebied van mensenrechten in overeenstemming met de OESO- en VN-richtlijnen.