Geen voedselverspilling

We geven reststromen een nieuwe bestemming

We voorkomen voedselverspilling en afval doordat we reststromen een nieuwe bestemming geven. De natuur laat zich niet altijd dwingen in een bepaalde vorm. Daardoor is er soms ook overschot. Tomaatjes die van de tros vallen bijvoorbeeld. Komkommers die iets te krom zijn. Of paprika’s die net te bont gekleurd zijn. Deze reststromen verwerken we steeds vaker tot kwalitatief hoogwaardige producten gemaakt zonder kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. En die verkopen we als eindproduct in de supermarkt onder de naam Food Fellows, maar ook als halffabricaat naar andere producenten die het weer verwerken in hun producten of gerechten.

 

We voorkomen voedselafval door:

  • USP icon
    Continu te zoeken naar oplossingen voor het maken van hoogwaardige producten van reststromen
  • USP icon
    Minimalisatie van afvalstromen door de productie te optimaliseren en door samenwerking in de keten
  • USP icon
    Receptideeƫn en inspiratie om restjes te verwerken
  • USP icon
    Producten die echt niet verkocht kunnen worden nog een nuttige bestemming te geven zoals de Voedselbank, veevoer industrie of voor de productie van biogas