ONZE TIP VOOR EEN EK ORANJE DIP!

Een lekkere snack tijdens het EK hoeft niet moeilijk te zijn, daar zijn wij van overtuigd. En het mag natuurlijk niet te veel tijd in de keuken kosten, zodat je niets van de wedstrijd hoeft te missen!
Probeer daarom onze oranje paprika’s met een oranje dip: dit brengt je perfect in de oranje sfeer, is snel klaar en het smaakt heerlijk. Daar ga je mee scoren!
Wat heb je nodig?

  • 6 el Griekse yoghurt (optioneel: magere yoghurt)
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1/2 tl sojasaus
  • Peper en eventueel wat knoflook(poeder)

Wat moet je doen?

  1. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, ketchup en sojasaus
  2. Breng op smaak met peper en eventueel wat knoflookpoeder of een versgeperst teentje knoflook
  3. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes
  4. Doe de dip in een kommetje en leg de reepjes paprika op een bord er om heen
  5. Zet je feestelijke snack op tafel en geniet van de wedstrijd!

Wist je dat .... paprika's vitaminebommetjes zijn?!

Een sinaasappel gezond? Een paprika doet daar nog een schepje bovenop! En de oranje paprika zelfs nog eentje extra: de oranje paprika is namelijk het meest rijk aan vitamine.
In de vrucht zit maar liefst twee keer zoveel vitamine C als in een sinaasappel! De paprika is van nature een bron van vitamine E, vitamine B6 en rijk aan vezels. Het helpt onder andere om vermoeidheid te verminderen. Daar kom je de wedstrijd wel mee door. Grote kans dus dat onze Oranje leeuwen gek zijn op deze ‘paprika’s van oranje!’

Ook lekker, gevulde paprika's!

Op zoek naar een hoofdgerecht in EK-stijl? Maak dan gevulde paprika’s klaar. Je kunt de paprika’s eigenlijk vullen met wat je maar lekker vindt. Combineer rijst, groente en vlees. Wij delen graag onze tip!

Wat heb je nodig?

  • 2 oranje paprika’s
  • 1/2 courgette
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 100 g rijst
  • 100 g (vega)gehakt / kipfilet blokjes
  • 100 g geraspte (belegen) kaas

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette in stukjes en de ui in kleine reepjes. Pers het teentje knoflook en fruit samen met de ui aan. Voeg de courgette toe en bak dit zo’n 5 minuten.
  3. Gaar het (vega)vlees en de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het vervolgens toe aan de groenten.
  4. Snijd net onder het kapje, de paprika door midden.
  5. Bestrijk de buitenkant van de paprika met olijfolie en zet ze in een ovenschaal.
  6. Vul de paprika met het mengsel tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
  7. Vul de paprika op met de geraspte (belegen) kaas.
  8. Dek de paprika’s in de schaal af met aluminiumfolie en laat ze zo’n 30 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!