Het verhaal achter de puntpaprika mix

Colourful Ladies - het verhaal

Colourful Ladies is een smakelijke en unieke mix van een rode, gele en oranje puntpaprika. Van deze mix word je meteen vrolijk. Ze smaken ook nog eens heerlijk zoet. De drie kleuren overtreffen elkaar bijna in zoetheid: de rode en gele puntpaprika krijgen een 8 voor zoetheid en de oranje scoort zelfs een 9! Het is een ideale snack om zo uit het vuistje te snoepen. Maar ook gevuld of gegrild van de barbecue is de puntpaprika heerlijk.

Met de Colourful Ladies proef je een unieke mix: de oranje puntpaprika wordt namelijk maar door één teler in Nederland geteeld. Dat is de jonge teler Thimo van Marrewijk. Hij koos ervoor om weg te blijven van de massaproductie en richtte zich op de rode puntpaprika’s. Zijn ultieme droom was een vrolijke driekleurenmix van puntpaprika’s. Daarvoor stortte hij zich op de ontwikkeling van de gele en oranje puntpaprika. Samen met zaadveredelaar Enza ging Thimo op zoek naar de perfecte oranje variant, want die bestond nog niet. Na 7 jaar rassenontwikkeling heeft Thimo de rode, gele en oranje puntpaprika gevonden die aan zijn eisen voldoen. Samen maken zij de Colourful Ladies compleet.

De puntpaprika’s worden met grote zorg en passie geteeld. Twee maanden nadat de jonge planten in de kas gezet worden, komen er de eerste vruchten aan. Daarna kan er zeven maanden lang geoogst worden. Thimo gebruikt zo veel mogelijk dierlijke vijanden. Bovendien is de teelt volledig gesloten: al het water wordt hergebruikt en er is geen restafval. De kwekerij heeft daarom een Planet Proof certificering.

Onze garanties

De mix is verkrijgbaar van week 14 tot week 45 en bestaat altijd uit drie kleuren. De smaak en zoetheid is gedurende de hele levertijd gelijk, net als de lengte en het gewicht van de puntpaprika’s. De paprika’s zijn 90 – 110 gram en de drie kleuren zijn zoveel mogelijk gelijk in de mix.