Feestelijke start uitbreiding productieruimte Snijpunt

Op donderdag 24 januari werd met een feestelijke ceremonie het startschot gegeven voor uitbreiding van de productiefaciliteit bij groentesnijderij Snijpunt. De eerste paal werd geslagen door commercieel directeur Marco Romein en de voorzitter van het coöperatiebestuur van Harvest House, Theo van Vliet. Snijpunt werd in het voorjaar van 2018 overgenomen door telersvereniging Harvest House. Deze uitbreiding biedt kansen voor de gezamenlijke ambities van beide bedrijven.

“Het is alweer bijna 9 jaar geleden dat we ons pand aan de Poortcamp in De Lier betrokken. Inmiddels is er veel gebeurd. Waar we destijds een verdrievoudiging van het productieoppervlak best optimistisch vonden, blijkt dit anno 2019 in de praktijk alweer te klein. Jaren van dubbele groeicijfers, zowel in paprika halffabricaat als in onze andere producten, zorgen ervoor dat ook voor dat we moeten uitbreiden”, zegt Marco Romein.

Het aangrenzende perceel achter het bestaande pand van Snijpunt heeft het bedrijf al in december van 2017 kunnen aankopen. Met een oppervlakte van 1900m2 kan Snijpunt de productieruimten uitbreiden naar ruim 3500m2 en heeft het bedrijf plek om twee extra docks voor expeditie van het gesneden product te creëren.

De nieuwbouw zal Snijpunt ook de nodige ruimte geven om verdere automatisering door te voeren en de efficiency en routing van de productie verder te optimaliseren.

Omdat het gaat om ‘aanbouw’ aan het huidige pand zal de productie tijdens de bouw geen enkele hinder ondervinden.

Bekijk alle nieuwsberichten