Harvest House verduurzaamt emmers en shakers

Harvest House heeft de PET emmers en shakers van snackgroenten vervangen door rPET verpakkingen. rPET is een plastic vervaardigd uit gerecycled PET en is 100% recyclebaar. Door deze stap bespaart Harvest House flink op water en vermindert de CO2-uitstoot met 21% per jaar. Dat staat gelijk aan de uitstoot van bijna 500.000 autokilometers, goed voor ruim 11 rondjes rond de aarde!

Verpakkingsmaterialen staan volop in de spotlights. De tomaten, komkommers en paprika’s van Harvest House kunnen niet zonder. Op deze manier zijn de producten langer houdbaar en wordt er minder voedsel verspild. Maar aan de andere kant vragen consumenten en retailers om minder plastic verpakkingen. Harvest House neemt haar verantwoordelijkheid om de impact van plastic op het milieu te verlagen. Onze ambitie is om niet onnodig nieuw plastic in omloop te brengen.

Vorig jaar verving Harvest House al de OPS schalen voor 100% rPET schalen en nu zijn ook de PET-emmers en shakers overgegaan naar rPET. Dat levert een enorme milieubesparing op van 21% minder CO2-uitstoot en 17% minder water per jaar.
Vorig jaar leverde Harvest House 8 miljoen PET-emmers met snackgroenten, die nu worden geleverd in rPET. De milieubesparing die daarmee wordt behaald staat gelijk aan 34.000 halve literflesjes en een CO2-uitstoot gelijk aan 8 keer de aarde rond met een auto. Dat is maar liefst 320.000 km.
Ook de 100% rPET shakers dragen bij aan een lagere impact op het milieu. De CO2-vermindering van 1,5 miljoen shakers (levering 2019) staat gelijk aan 3,6 autorondjes om de aarde en een waterbesparing van 19.000 halve literflesjes.
Dat zijn imponerende cijfers. De totale besparing van de overstap naar deze rPET-verpakkingen staat gelijk aan de CO2-uitstoot van 500.000 autokilometers: ruim 11 rondjes rond de aarde!

Bekijk alle nieuwsberichten