Innovatieve en vooruitstrevende vruchtgroentetelers

Harvest House is sterk door krachtenbundeling

Harvest House is sterk door krachtenbundeling van innovatieve en vooruitstrevende vruchtgroentetelers

Vruchtgroentetelers die telen met lef

Vruchtgroentetelers

Individueel sterk en daadkrachtig samenwerkend op essentiële onderdelen van het tuinbouw ondernemerschap, daar staan onze vruchtgroentetelers voor. Het totale areaal van meer dan 1000 hectare is onderverdeeld in 463 hectare paprika, 530 hectare tomaat en 38 hectare komkommer. Van de in totaal 530 hectare tomaat is 350 hectare tomaten door belichte teelt jaarrond leverbaar. Continue productbeschikbaarheid wordt daarnaast ook mogelijk gemaakt door teeltprojecten van onze telers in het buitenland.

Vruchtgroenten telen met lef
Onze telers hebben een aantal essentiële kenmerken gemeen: ze lopen voorop in de markt, zijn innovatief en hun productiewijze mag als zeer duurzaam bestempeld worden. Maar ook het hebben van lef behoort tot hun onderscheidend vermogen. Dit is terug te zien bij bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe teeltgebieden. Zoals het project Agriport A7, in de kop van Noord-Holland, waar een aantal van onze vruchtgroentetelers vanaf de start actief bij betrokken is geweest. Agriport A7 is een moderne projectlocatie voor grootschalige glastuinbouw en vollegrond teelten. Door de clustering van grootschalige productie van verse groente, verwerking en logistiek wordt Agriport A7 beschouwd als het meest moderne Agropark ter wereld. Daarnaast zijn er diverse telers nauw betrokken bij teeltprojecten in het buitenland, onder andere in Zuid-Europa en Noord-Afrika. Daarmee worden veel van onze producten jaarrond beschikbaar.

Onze komkommertelers

De komkommertelers van Harvest House hebben een mooi aandeel in het totale areaal vruchtgroenten. Ze hebben een passie voor de komkommerteelt en echt vakmanschap. Iedereen van de meest verse en smaakvolle komkommers voorzien is wat hen drijft.

Ook zijn ze altijd op zoek naar onderscheidend vermogen binnen de generieke komkommermarkt. Dit heeft geleid tot diverse interessante productinnovaties, zoals de Q & Me komkommer. Deze is niet alleen heel lekker, maar wordt ook op een voor de consument herkenbare manier in de markt gezet. Ook uit de ontwikkeling van de mini- of hartvormige komkommers blijkt het innovatieve vermogen van de Harvest House vruchtgroentetelers.

Onze paprikatelers

Onze paprikatelers vertegenwoordigen een groot areaal van de Nederlandse paprikateelt. Samenwerking staat bij onze paprikatelers centraal. Er wordt dan ook steeds gezamenlijk gekeken naar mogelijke verbeteringen en ontwikkelingen binnen Harvest House. Onze paprikatelers zijn continu bezig met innovaties en de ontwikkeling van nieuwe soorten, zoals de snackpaprika en de zoete puntpaprika in verschillende kleuren.

Jaarrond teelt
Onze telers doen proeven met belichte paprikateelt, waardoor jaarrond teelt in Nederland dichterbij komt. Verder zijn onze telers actief in Noord-Afrika. Dankzij deze teeltprojecten zijn onze rode en gele paprika’s van topkwaliteit jaarrond beschikbaar.

Biologisch
Telen op een duurzame manier met zo min mogelijk impact op onze omgeving is voor onze telers vanzelfsprekend. Een aantal telers gaat nog een stapje verder en kiest voor biologische teelt. In ons assortiment hebben we daarom de rode en gele paprika afkomstig uit biologische teelt volgens de Europese standaard. Verder telen we ook paprika’s volgens de USDA Organic teeltmethode.

Onze tomatentelers

Onze tomatentelers behoren tot de grootste en meest innovatieve vruchtgroentetelers ter wereld. Samen telen zij op circa 530 hectare, waarvan 350 hectare belicht, meer dan 22 verschillende soorten tomaten. Hierin versterken de telers elkaar. Bij Harvest House is er namelijk niet alleen ruimte voor Nederlands grootste tomatentelers, maar ook voor kleinere ondernemers die zich focussen op een ‘specialty’ binnen het reguliere assortiment.

Jaarrond teelt
Het grootste gedeelte van onze tomatentelers teelt met behulp van groeilicht.
Hierdoor is het voor hen mogelijk Harvest House het hele jaar door te voorzien van topkwaliteit product waardoor wij een continue levering kunnen waarborgen voor onze klanten.

Samenwerken
De vruchtgroentetelers van Harvest House versterken hun marktpositie door op meerdere vlakken samen te werken. Zo is verpakkingsstation Greenpack opgezet door een aantal van onze vooruitstrevende tomatentelers. Greenpack is één van Europa’s grootste en meest innovatieve verpakkings- en distributiecentra voor vruchtgroenten.

Neem contact op met dé vruchtgroentespecialist van Europa

Voor direct contact bel +31 174 519 200 of bekijk onze contactgegevens.