Watermanagement
Water is van groot belang voor een goede tomatenteelt. Op jaarbasis is er gemiddeld per hectare (10.000 m2) tussen de 15.000 tot 20.000 m3 (dat is 15.000.000 tot 20.000.000 liter) water nodig voor de teelt. Het is dus van groot belang voor onze vruchtgroentetelers dat deze processen zo efficiënt en duurzaam mogelijk worden ingericht. Dit gebeurt bij onze telers op verschillende manieren:
Hemelwater/regenwater
Hemelwater/regenwater, al het beschikbare regenwater vangen we op in hemelwaterbassins. Deze worden in de regel aangelegd naast de kassen en de grote varieert van 1.000 m3 per hectare tot 3.500 m3 per hectare.
Omgekeerde osmose
Omgekeerde osmose, bij dit proces wordt grondwater opgepompt en gefilterd, dit met name omdat ons grondwater in de regel zout is. Het schone, zoete water is beschikbaar voor de teelt en wordt in het hemelwaterbassin gepompt. Het zoute water (dit wordt ook wel brijn genoemd), dat overblijft na het osmose proces wordt terug gebracht in de bodem.