Kwekerij de Wieringermeer

Kwekerij de Wieringermeer

Middenmeer, Fandouk Djedid-Nabeul (Tunesië)​

“Feed the world with healthy food’’, dat is waar wij ons elke dag weer voor inzetten. Wij staan voor maximale kwalitatieve productie met aandacht voor het milieu, haar omgeving en de mens. Duurzaam produceren betekent voor ons telen met zo min mogelijk afval en gasverbruik, in combinatie met een lage CO2-uitstoot.

De laatste 10 jaar tijd hebben wij onze CO2-uitstoot met 77% verlaagd en ons gasverbruik teruggebracht van 29.390.000 m3 gas (met 40ha teelt) naar 8.599.000 m3, terwijl onze teelt groeide naar 50 ha. In onze laatst gebouwde kas (Rainbow Middenmeer) van 10,2 ha hebben we helemaal geen gas: deze kas verwarmen we met aardwarmte.

Mooie prestaties, maar boven alles staan bij ons de mensen centraal. De inzet en betrokkenheid, maar vooral het grote verantwoordelijkheidsgevoel van ieder heeft ons zo ver gebracht. Het zal ons ook in de toekomst verder helpen.”

Peter Steentjes
Kwekerij de Wieringermeer logo
"Boven alles staan bij ons de mensen centraal."

Over deze teler

  • Hectare areaal
  • Teeltlocaties
  • Soorten vruchtgroenten

 

Certificering: Global Gap, GRASP, Nurture

Welke producten telen wij?

Bij Harvest House specialiseren wij ons samen met onze telers in vruchtgroenten. Ons doel is jaarrond de lekkerste tomaten, paprika en komkommers te leveren.                                                                 

 

Cutout

Neem een kijkje in een van onze kassen